Miért kezdj el brazil jiu jitsuzni?

A brazil jiu jitsu egy japán gyökerekkel rendelkező majd Brazíliában kiforrort, mára a világ minden részén űzött küzdősport és harcművészet. Nagy hangsúlyt helyez a földharcra és a helyes technikát részesíti előnyben az erővel szemben.  

Önvédelem

A brazil jiu jitsu az egyik leghatékonyabb önvédelmi rendszer, gyerekeknek is kiváló, mivel ütések és rúgások nélkül is legyőzhetik a támadót.

 

Erőnlét fejlesztés

A brazil jiu jitsu a testet minden izmát megdolgoztatja, fejleszti az általános erőnléted és az állóképességed. 

Versenysport

A brazil jiu jitsu egy nagyon izgalmas, hihetetlenül nagy technikai repertoárral bíró sport. Nem csak a testet de az agyat is keményen megdolgoztatja. 

 

Táborozás

Csapatunk egész évben táborozási lehetőséget biztosít a tagjai számára. A tábor intenzív edzései nagyot lendítenek a fejlődésed ütemén. 

Eséstanulás

A helyes eséstechnikák elsajátítása minden sport- és hétköznapi tevékenységet biztonságosabbá tesz. Ez minden mozgásnak az alapja. 

 

Közösség

Egy kiváló csapat és közösség tagja leszel ha csatlakozol. A brazil jitsusok a világ minden táján kölcsönös tisztelettel fogadják egymást.

Milyen küzdősport a brazil jiu jitsu?

A brazil jiu jitsu egy földharc centrikus irányzat. Célunk, hogy az ellenfelet a földön rögzítsük, majd különféle fogásokkal feladásra kényszerítsük. A hazai és nemzetközi versenyeken mindenki próbára teheti magát. Bármilyen korban előképzettség nélkül is elkezdhető! A brazil jiu jitsu egy kifinomult és hatékony önvédelmi rendszer! A gyerekek megtanulnak kiállni önmagukért és megtanulják megvédeni magukat a verbális és fizikális támadásokkal szemben. Képesek lesznek az ellenfelet ütések és rúgások, valamint sérülés okozása nélkül is legyőzni. A gyerekek magabiztosságra tesznek szert és fejlődik az önfegyelmük!

Mire számíts amikor elkezded?

Ha még nem űztél semmilyen küzdősportot akkor érdemes tisztában lenned pár dologgal. Fontos, hogy legyél türelmes a testeddel, amikor elkezded az edzéseket. Kell egy pár hónap amire hozzászoksz az edzések intenzitásához. Lehet, hogy fájni fog itt-ott, lehet, hogy nem fogod érteni, hogy mit miért csinálunk, vagy nem tudsz majd mindent elsőre megcsinálni. Ez nem szabad, hogy a kedvedet szegje, ezen mindannyian átesünk, legyél kitartó és türelmes. Megéri mert ha túljutsz a kezdeti időszakon nagyon meg fogod szeretni ezt a sportot.

Mire lesz szükséged amikor elkezded az edzéseket?

Sok felszerelésre nem lesz szükséged, amikor belevágsz a brazil jiu jitsuba. Kétféle edzéstípus van az öltözéket illetően. Vannak a gi és a nogi edzések. A tudásod csak úgy lesz komplex ha mind a két edzéstípust csinálod. Ha új vagy és most kezdesz érdemes először a gi edzésekkel kezdened. Egy fogvédőt még érdemes beszerezned és már kezdhetsz is.

Brazil Jiu Jitsu

Az alábbi videósorozatban egy kis betekintést nyerhetsz a brazil jiu jitsu versenytechnikáinak a világába

A brazil jiu jitsuról általánosságban. A bjj célja, felépítése, edzésmódszere.

Egyénileg végezhető bemelegítő gyakorlatok. 

Páros bemelegítő feladatok a brazil jiu jitsuban. 

Alapvető földre vitelek a brazil jiu jitsuban. 

Guard-ba húzás, és közvetlen feladásra kényszerítések.

A guard megkerülése (guardpass) I. 

A guard megkerülése (guardpass) II. 

Karfeszítés side controlból.

Háromszög fojtás side controlból.

Fojtás givel side  controlból.

Pozícióváltások side controlból mountba.

Americana karfeszítés mountból.

Egyenes karfeszítés mountból.

Kimura mountból.

Backmount.

Fojtás backmount-ból I.

Fojtás backmount-ból II.

Karfeszítés backmount-ból.

Keresztfojtás guard-ból.

Karfeszítések guard-ból (armbar, kimura).

Karfeszítések guard-ból (omplata).

Forgatások guard-ból.

Háromszög fojtás guard-ból.

Forgatások half guard-ból.

Feladásra kényszerítések half guard-ból.

Forgatások open guard-ból.

Háromszög, omoplata open guard-ból.

Kiszabadulás mount pozícióból 1. 

Kiszabadulás mount pozícióból 2. 

Kiszabadulás mount pozícióból 3.