ZR TEAM TÖRÖKBÁLINT 

Csapatunk a Zé Radiola Team (ZR TEAM) törökbálinti képviselete. 

Csapatunk

A csapat küldetése, hogy a jiu jitsu-t az emberek fejlődésének szolgálatába állítsa, fejlessze az életminőségüket, önbizalmukat, megerősítse az önmagukba vetett hitüket és javítsa az általános közérzetüket.

Egyesületünk ép és sajátos nevelési igényű gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozik. Egész évben edzési, versenyzési és táborozási lehetőséget biztosítunk a tagjaink számára. Egy összetartó és jó csapat vagyunk az edzések mindig jó hangulatban telnek. A "ZR" rövidítés csapatunk vezető mesterének nevéből Zé Radiola (Jose Olimpío) származik. Zé Radiola a ma élő egyik legsikeresebb és legnagyobb csapattal rendelkező brazil jiu Jitsu (BJJ) edző a világon. A világ minden táján tartoznak alá iskolák. A mi csapatunk és a Kelet-Európai régió koordinátora Max Carvalho, aki már 2001 óta tanít és él Magyarországon. Csapatunk a ZR TEAM TÖRÖKBÁLINT a magyarországi ZR TEAM HUNGARY alá tartozó iskolák egyike.

Edzéseink

Edzéseinken korcsoportos bontásban vesznek részt gyermekek és felnőttek. 

Edzéseink alapos bemelegítéssel kezdődnek. Minden edzésen a gyerek és a felnőtt csoportokban is foglalkozunk a brazil jiu jitsu önvédelmi stratégiáival majd a versenysport technikai rendszerével. A sportágra jellemző gyakorlatok után küzdelmek következnek. A küzdelmek adnak lehetőséget, arra hogy a technikákat egy ellenálló partneren is végrehajtsuk, ez a tanulás nélkülözhetetlen része. Az levezető részben, lazítás és nyújtással zárjuk a foglalkozásokat. 

A brazil jiu jitsu bármikor elkezdhető előképzettség nélkül is. Fontos azonban, hogy az elején legyél türelmes magaddal. Olyan helyeken lesz izomlázad, amelyek létezéséről nem is tudtál, az út eleje nem könnyű, de ha kitartó vagy egy egész életedre pozitív hatással bíró mozgásformával fogsz megismerkedni, és egy nagyszerű közösség tagja leszel. 


Szekeres Ákos

Az oktatás, az edzés és a versenyzés életem központi részei. A brazil jiu jitsuban találtam meg önmagam, a célom, hogy másoknak is megmutassam ezt a kihívásokkal teli de szép utat!

A küzdősportok gyermekkorom óta fontos szerepet töltenek be az életemben. Judoval kezdtem, majd 2005-ben váltottam át brazil jiu jitsura. Többszörös magyarbajnok, kétszeres Európa-bajnok és világbajnoki 4. valamint 5. helyezett vagyok. 2012 óta tanítok a saját egyesületemben ép és sajátos nevelési igényű gyermekeket és felnőtteket. Az oktatással a célom, hogy magabiztos, erős , kitartó és egészséges gyermekeket neveljek és egy olyan csapatot hozzak létre, amely motiválja és támogatja a tagjait az edzéseken belül és kívül egyaránt.

Versenyek, programok

Csapatunknál hazai és nemzetközi szinten is lehetőség van a versenyzésre. A versenyzés nem csak egy cél, hanem egy kiváló eszköz tudásunk elmélyítésére.

Magyarországon több szövetség versenyrendszerében is versenyzünk. Rendszeresen részt veszünk a Magyar Grappling Szövetség, a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, a Magyarországi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyein. Csapatunkban több magyarbajnok, Európa-bajnok sportoló is edz. A versenyzés természetesen nem kötelező tagjaink számára, de aki úgy dönt, hogy kipróbálja az rengeteget fog tanulni belőle.