SIKERESEN JELENTKEZTÉL!

Köszönöm! Sikeresen jelentkeztél! Hamarosan megkereslek a részletekkel.

Tudnivalók kezdésnél

Milyen küzdősport a brail jiu jitsu?

A brazil jiu jitsu egy földharc centrikus irányzat. Célunk, hogy az ellenfelet a földön rögzítsük, majd különféle fogásokkal feladásra kényszerítsük. A hazai és nemzetközi versenyeken mindenki próbára teheti magát. Bármilyen korban előképzettség nélkül is elkezdhető! A brazil jiu jitsu egy kifinomult és hatékony önvédelmi rendszer! A gyerekek megtanulnak kiállni önmagukért és megtanulják megvédeni magukat a verbális és fizikális támadásokkal szemben. Képesek lesznek az ellenfelet ütések és rúgások, valamint sérülés okozása nélkül is legyőzni. A gyerekek magabiztosságra tesznek szert és fejlődik az önfegyelmük!

Mire számíts a kezdésnél?

Ha felnőttként kezded el az edzéseket és még nem űztél semmilyen küzdősportot akkor érdemes tisztában lenned pár dologgal. Fontos, hogy legyél türelmes a testeddel, amikor elkezded az edzéseket. Kell egy pár hónap amire hozzászoksz az edzésekhez. Lehet, hogy fájni fog itt-ott, lehet, hogy nem fogod érteni, hogy mit miért csinálunk, vagy nem tudsz majd mindent elsőre megcsinálni. Ez nem szabad, hogy a kedvedet szegje, ezen mindannyian átesünk, legyél kitartó és türelmes. Megéri mert ha túljutsz a kezdeti időszakon nagyon meg fogod szeretni ezt a sportot.

Mire lesz szükséged a kezdésnél?

Az elején nincs szükséged semmilyen extra felszerelésre, egy melegítő nadrád és egy poló tökéletes lesz. Az edzéseken mezitláb vagyunk. Kb. a 10. edzésed után érdemes beszerezned egy brazil jiu jitsu ruhát (gi), addig szívesen adunk kölcsön is!

Hogyan néz ki egy kezdő felnőtt edzés?

Minden edzés egy sorakozóval kezdődik, ilyenkor beszéljük meg az éppen aktuális dolgokat, ilyenkor hangzanak el a különféle bejelentések, tudnivalók. Ilyenkor a tradíciónak megfelelően meghajlással köszöntkük egymást.

A következő lépés a bemelegítés. A bemelegítés alapos és átmozgatja az egész testet. Ilyenkor gyakoroljuk az alapvető mozdulatokat. Lehet, hogy leszek olyan feladatok, amiket nem tudsz elsőre megcsinálni. Ez teljesen rendben van, legyél türelmes magaddal. 

A bemelegítés után a technikai rész kövezkezik. Ez azt jelenti, hogy egy adott küzdelmi szituációt elemzünk ki és különféle megoldásokat nézünk rá. Ilyenkor párban gyakorlunk kooperatív jelleggel, aminek az a célja, hogy az adott technikát begyakoroljuk. Ezek lehetnek különféle kiszabadulások, földrevitelek, rögzítések vagy feladásra kényszerítő technikák.

A technikai rész után a küzdelmi rész következik. A kezdő felnőtt edzéseken a küdzelmek irányítottak, ami azt jelenti, hogy szigorú szabályok mellett a küzdelemnek csak egy kis szeletét gyakoroljuk, így a küzdelem kezdőként is biztonságos. Ezeket a feladatokat játékosan kell felfogni. Nem élet-halál harcot folytatunk, csak szeretnénk rárezni a küzdelem ízére! 

Az edzések egy is levezetéssel érnek véget. A teremben van felszerelt öltöző zuhanyzókkal.

 

Szülőként bent lehetek a gyerek edzéseken?

A szülők új tag esetén az első 3 edzésen lehetnek bent az edzésen. Így a gyermek is nagyobb biztonságban érzi magát és a szülő is bepillanást nyerhet az edzésekbe. A harmadik edzés után a szülőknek kint kell várkozniuk. Az edzőteremben van egy erre a célra kialakított szülői váró, illetve mivel az Auchan áruház épületében vagyunk ott is el lehet ütni az időt. Könnyebb a gyerekekkel együtt dolgozni, ha nincs ott a szülő. Minden hónap utolsó edzése bemutató edzés, azaz nyitott a szülők számára is.

Mennyibe kerülnek az edzések?

Az edzések díját itt találod. Az edzések elszámolása mindig visszamenőleg történik. Ez azt jelenti, hogy mindig az adott hónap végén számolunk el, a teljesített edzések száma alapján. Előre nem kell bérletet vásárolni, csak a tényleges jelenléteket kell kifizetni. Vannak testvér- és családi kedvezményeink is! Az edzésekről a hónap végén kapsz egy átutalásos számlát a sport alapítványunktól. A számlázási címet megadhatod a jelentkezési űrlapon vagy az első edzéseden.