Öt ok, amiért a brazil jiu jitsu (BJJ) az egyik legjobb sport a gyerekek számára

2023.12.30

A fizikai aktivitás rendkívül fontos a gyermekek megfelelő és egészséges fejlődése szempontjából. Ez általában az a fő ok, amiért a szülők valamilyen sportra íratják be a gyerekeiket. Azonban az olyan fizikai aktivitás, mint brazil jiu jitsu, sokkal többet jelenthet a gyerekek számára. Például ezek az edzések sokat segíthetnek a gyerekek problémamegoldó képességeinek, fegyelmezettségének és társas készségeinek fejlesztésében, miközben javítják az edzettségi szintet és az önvédelmi képességeket.

Brazil jiu jitsu gyerekeknek I.
Brazil jiu jitsu gyerekeknek I.

1. A gyerekek fejleszthetik az elméjüket

A kritikus gondolkodás és a problémamegoldó készségek mind részei a gyerek brazil jiu jitsu edzéseknek. A gyerekeknek új fogásokat kell megtanulniuk, és olyan különböző helyzetekkel szembesülnek, ahol ezeket a mozdulatokat helyesen kell alkalmazniuk. Minden helyzet más és új gondolatokat igényel az előzőleg megszerzett ismeretekre építve. Ezt a képességet nagyon fontos már fiatal korban elsajátítani a gyerekeknek.

Brazil jiu jitsu gyerekeknek II.
Brazil jiu jitsu gyerekeknek II.

2. A brazil jiu jitsu elősegíti az önfegyelem kialakulását

Ahogy a BJJ  egy rendkívül hatékony eszköz a problémamegoldó képességek fejlesztésére, nem meglepő, hogy elősegíti a önfegyelem és a felelősségtudat kialakulását is a gyerekekben. A jiu jitsu gyakorlása türelmet, tiszteletet, elkötelezettséget és figyelmet igényel; ezek mind olyan tulajdonságok, amelyeket a fiatal tanulók gyorsan magukévá tehetnek, és elkezdhetik alkalmazni azokat az élet más területein is. 

Brazil jiu jitsu gyerekeknek III.
Brazil jiu jitsu gyerekeknek III.

3. A jiu jitsu fejleszti a gyerekek fizikai képességeit

Amint említettem, a brazil jiu jitsu nagyszerű segítőtárs a fejlődő gyerekek számára. Az edzések lehetővé teszi számukra, hogy fejlesszék mozgáskoordinációjukat, és általánosságban egészségesen fejlődjenek. Az edzések hatására fellépő anyagcsere-fokozódással könnyebb lesz fenntartani a megfelelő testsúlyt, és minimalizálni a mozgásszegény életmódból eredő sérülések és betegségek kockázatát, amelyekre az inaktív gyerekek hajlamosak lehetnek.

Brazil jiu jitsu gyerekeknek IV.
Brazil jiu jitsu gyerekeknek IV.

4. A gyerekek egy jó közösségbe kerülnek

A brazil jiu jitsu edzések egyik nagyszerű előnye az, hogy ezek a foglalkozások a gyerekek közötti köteléket is erősítik. Ez nagyszerű lehetőség a gyerekek számára, hogy társas kapcsolatokat alakítsanak ki és kilépjenek a saját világukból. A BJJ olyan embereket hoz össze, akik másképp talán soha nem találkoztak volna egymással.

Brazil jiu jitsu gyerekeknek V.
Brazil jiu jitsu gyerekeknek V.

5. A gyerekek megtanulnak kiállni önmagukért

A brazil jiu jitsu türelmet, tiszteletet és nyugalmat tanít, együtt azzal képességgel, hogy a gyerekek fizikailag is képesek legyenek önmagukat megvédeni. Ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációja teszi a BJJ-t az egyik legjobb önvédelmi küzdősporttá. A gyerekek pozitív és összeszedett gondolkodásmódot sajátíthatnak el, ami sokat segíthet nekik a jövőben. 

A brazil jiu jitsu nem csak egy átlagos sportág. A BJJ lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy mentálisan és fizikailag is erősebbé váljanak, és megtanulják a fegyelem és türelem értékét az életben. Ráadásul a BJJ társas környezete igazán biztonságos hely a gyerekek számára, hogy barátokat szerezzenek, és megtanulják mások tiszteletben tartását. Ha érdekelnek a gyerekprogramjaink és időbeosztásunk Törökbálinton, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Jelentkezz ingyenes próbaedzésedre! Brazil jiu jitsu edzések Törökbálinton gyerekeknek.